WAAR U OP KUNT LETTEN BIJ DE KOOP VAN UW CHALET
CHECKLIST CHALET KOPEN

U wilt een chalet kopen maar ziet door de bomen het bos niet meer? Hoe vergelijkt u het verschillende aanbod van chaletbouwers? Om te voorkomen dat u appels met peren vergelijkt hebben wij voor u een aantal punten op een rij gezet. Dit kan u helpen bij het bepalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw chalet:

Wat is de oppervlakte van het chalet?
Hoe meer vierkante meters des te beter, natuurlijk. Maar het gaat ook om een logische en (voor u) praktische indeling van deze vierkante meters.

Wat is de dikte van de binnen- en buitenwanden van het chalet?
Dikke wanden zijn stevig en constructioneel goed. Handige maatstaven voor een solide wanddikte zijn 5 cm of meer voor de binnenwanden en 10 cm of meer voor de buitenwanden.

Welk soort buitenbekleding heeft het chalet?
Bij de buitenbekleding gaat het vaak om smaak. Canexel of kunststof is duurzaam en onderhoudsarm maar het zal niet (snel) kunnen tippen aan de luxe uitstraling die een houten chalet heeft. Anders vormen van buitenbekleding zijn bijvoorbeeld shingles of kunststof beplating.

Wat is de dikte van de isolatie van het chalet?
Of beter: wat is de isolatiewaarde van de gebruikte isolatie in het chalet. Zo is 40 mm pir isolatie vergelijkbaar met 70 mm glaswol isolatie. Met 70 mm pir isolatie heeft u een uitstekende isolatie voor wintersportgebieden. In Nederland is 70 mm glaswol vaak voldoende.

Hoeveel ruimtes en kamers heeft het chalet?
Hoe meer kamers des te beter, mits deze logisch ingedeeld zijn natuurlijk. Uiteindelijk komt het neer op een voor u optimale indeling van de accommodatie. Kunt u bijvoorbeeld in de woonkamer uw comfortabele bank goed kwijt, en heeft u nog een beetje loopruimte naast het bed?

Is verwarming inbegrepen en wat is de standaard?
Er zijn verschillende manieren van verwarming, waarbij centrale verwarming over het algemeen de duurste is. Elektrisch verwarmen is goedkoper in de aanschaf, maar in de wintermaanden wellicht prijzig door de hoge stookkosten. Andere opties zijn bijvoorbeeld een houtkachel, gaskachel, petroleumkachel of infrarood verwarming.

Is transport bij de prijs inbegrepen of niet?
Vaak is het transport van uw chalet niet bij de prijs inbegrepen. Dit is voor u als klant na het kopen van een chalet geen fijne kostenpost. Het transport van uw chalet kost in Nederland al snel meer dan € 2.500,- en naar bijvoorbeeld Oostenrijk moet u vaak rekening houden met ongeveer € 10.000,-. Bekijk meer over transport op onze transportpagina.

Is plaatsing in een wintersportgebied mogelijk?
Chalets die in Nederland worden gemaakt zijn niet 'standaard' geschikt voor plaatsing in een wintersportgebied. Een chalet voor wintergebruik heeft bijvoorbeeld betere isolatie of een speciaal winterdak om een hoge sneeuwlast aan te kunnen. Bespreek deze wensen met uw chaletbouwer.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van het chalet dat bij uw wensen past. U bent (op afspraak) van harte welkom om langs te komen in Apeldoorn voor een kop koffie. We hebben in onze hal altijd verschillende modellen in opbouw staan om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden. Contact opnemen kan via e-mail (info@hertogrecreatiebouw.nl) of via telefoon (+31 (0)6 46700869).

OFFERTE AANVRAGEN
Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Wij staan altijd voor u klaar voor het maken van een ontwerp, een prijsopgave of om misschien gewoon eens samen te brainstormen over uw droomaccommodatie.